Хиляди шофьори попаднаха в епично задръстване на столичния Околовръстен път. 

...
Хиляди шофьори попаднаха в епично задръстване на столичния Околовръстен път. 
Коментари Харесай

Ремонт предизвика чудовищно задръстване на Околовръстния път на София

Хиляди водачи попаднаха в епично запушване на столичния Околовръстен път.  Капанът се образува заради ремонт, поради който придвижването е стеснено в една-единствена лента. Проблемният участък  е в  частта на естакадата над бул. " Симеоновско шосе ".  

Причината е в подмяната на дилатационната фуга - съгласно компанията реализатор тя е мощно компрометирана и се нуждае от незабавна замяна, с цел да не се стигне до произшествия, заяви БиТиВи.  

Ремонтът се прави за сметка на компанията изпълнител като част от гаранцията на ремонта на естакадата, изработен през 2010 година.

Затруднено е и придвижването по столичния бул. " България ", където текат ремонтни действия в платното в посока " Бояна " от бул. " Гоце Делчев " до бул. " Тодор Каблешков ".

Препоръчва се водачите да заобикалят проблематичните сектори, в случай че ценят времето и нервите си.

 

ПРЕНАСОЧВАНЕ

Още през юни стартира голям ремонт на Околовръстния път, който правата сред кварталите " Младост " и " Горубляне ". Столичната община изясни, че там има рушащ се надлез, който би трябвало да бъде сменен от ново оборудване. Строителните работи ще продължат доникъде на септември. Трафикът е ориентиран по обходни направления.  Транзитът се отклонява към Северната скоростна дъга, а локалният трафик -  по булевардите " Александър Малинов " и " Цариградско шосе ", както и по улиците " Самоковско шосе " и " инж. Георги Белов ", които свързват " Горубляне " и " Младост ". След ремонта 6-километровото трасе ще разполага с по три ленти за придвижване във всяка посока - две местни платна с по две ленти и два тротоара.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР